Parfumlezing


Een lezing van twee keer 3 kwartier over parfum, het ontstaan, en de vele functies die het parfum had in de loop van de tijd.

Geuren roepen de mooiste herinneringen op, kunnen ons in vervoering brengen of terugbrengen in de tijd.

Over de parfumwereld is veel te vertellen: hoe was het vroeger, waar is het ontstaan, trends, tips, stromingen en kleuren. Maar ook een kijkje achter de schermen van de parfumindustrie. 


Hoe wordt een parfum gemaakt, welke opleiding heb je er voor nodig, wat maakt een parfum duur, trends op dit moment, welke grootheden gebruikten welke parfums, oude klassiekers, kortom een fascinerende wereld. Niet onbelicht kan blijven hoe je een goed bij jouw passend parfum kiest.

De geurfamilie’s, de verschillende soorten parfums. Dit alles wordt ondersteund door een power point presentatie, en bijzondere flacons en divers reclamemateriaal van vroeger en nu.Maar ook, zelf ontdekken welke geurfamilie past bij mij, zodat het makkelijker wordt een parfum te kiezen. Kort gezegd komt het eigenlijk hier op neer, parfum is al zo oud als de weg naar Rome, en was ooit voor mannen nog belangrijker dan voor vrouwen! Parfum blijft boeiend!De avond staat geheel in het teken van de neus. U mag zelf ruiken, maar ook haar bijzondere collectie oude parfums en aanverwante zaken bewonderen.